Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ασφάλιση αυτοκινήτου

Η ασφάλεια του αυτοκινήτου & της μηχανής είναι η πλέον ασφάλιση περιουσιακού στοιχείου λόγω του υποχρεωτικού της χαρακτήρα. Αναφέρεται την ασφάλιση των ζημιών και σωματικών βλαβών προς τρίτους δηλαδή της αστικής ευθύνης, αλλά και διάφορες άλλες καλύψεις που είναι εφικτό να ενσωματωθούν στα ασφαλιστικά συμβόλαια.

Τα τελευταία χρόνια οι εταιριες, όπως το https://www.generali.gr/el/asfaleia-autokinitou-mixanis-speed/ έχουν δημιουργήσει πακέτα ασφάλισης, τα λεγόμενα βασικά πακέτα για τα ασφαλισμένα αυτοκίνητα. Ένα μεγάλο πλήθος όμως συμπληρωματικών καλύψεων μπορούν να επιλεχθούν από τους ασφαλισμένους πελάτες, καλύψεις που φτάνουν ως και στις ίδιες ζημιές του αυτοκινήτου με μικτή ασφάλεια.

Το αυτοκίνητο και η μηχανή, εάν είναι ασφαλισμένο από κλοπή, φωτιά, φυσικές καταστροφές, πρέπει πάντα να ασφαλίζεται στην τρέχουσα εμπορική του αξία. Καλό είναι να παρακολουθείτε την τρέχουσα εμπορική αξία του αυτοκινήτου σας κάθε 1-2 φορές τον χρόνο. Όταν παρατηρείτε παρεκκλίσεις από την τρέχουσα ασφαλισμένη αξία του οχήματός σας, επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή σας για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Φρόνιμο είναι να επικοινωνείτε με τον ασφαλιστή σας για οποιαδήποτε αλλαγή αφορά στο όχημά σας ή τα πρόσωπα που το χρησιμοποιούν. Αυτός γνωρίζει αν η αλλαγή αυτή επηρεάζει το ασφαλιστήριό σας και ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν από εκεί και πέρα για την ενημέρωση της ασφαλιστικής σας εταιρίας.

Μόνο εάν στο συμβόλαιο μας που υπάρχει η μικτή ασφάλεια, η ασφάλεια καλύπτει το αυτοκίνητό μας, σε περίπτωση ανατροπής και στην περίπτωση που δεν εμπλέκεται άλλο όχημα αποζημιωνόμαστε από την ασφαλιστική μας εταιρια. Επίσης προσφέρεται από ορισμένες μόνο ασφαλιστικές εταιριες η κάλυψη ολικής καταστροφής του οχήματος η οποία όμως καλύπτει μόνο την περίπτωση ολικής καταστροφής και όχι επιμέρους ζημιές του.

Η φροντίδα ατυχήματος είναι η πιο καλή λύση για τον κάθε οδηγό σε περίπτωση ατυχήματος, σε συνδυασμό με την κλήση της τροχαίας. Καλώντας την φροντίδα ατυχήματος καταφθάνει στον τόπο του ατυχήματος ο πλησιέστερος εξουσιοδοτημένος συνεργάτης της ασφαλιστικής. Στην συνέχεια αρχίζει την καταγραφή των συνθηκών του ατυχήματος, βγάζει φωτογραφίες και σε περίπτωση που το αυτοκίνητό μας δεν υπάρχει η δυνατότητα να μετακινηθεί εξαιτίας του ατυχήματος, μας πάει στο πλησιέστερο συνεργείο. Έτσι ο πελάτης τελειώνει στις περισσότερες των περιπτώσεων με το ατύχημα εκείνη την στιγμ, χωρίς να χρειαστεί να απασχοληθεί άλλο με αυτό το ατυχές συμβάν. Η δε ασφαλιστική εταιρεία ενημερώνεται άμεσα και με ακρίβεια από τον εκπρόσωπο της εταιρείας, προχωρώντας έτσι πιο άμεσα στην καταβολή των χρηματικών αποζημιώσεων.

Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί κανονικά μέσω τηλεφωνικού κέντρου και προσφέρεται πλέον από όλες τις ασφαλιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου