Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Corvette ZR1


Καιρό ήθελα να αναφερθώ σε ένα από τα αγαπημένα μου αμερικάνικα αυτοκίνητα αλλά περίμενα την κατάλληλη στιγμή!

Η στιγμή αυτή ήρθε και σας το παρουσιάζω σε αυτό μου το άρθρο.

Ο λόγος για την Corvette ZR1, ίσως το καλύτερο αυτοκίνητο που έχει βγάλει στην παραγωγή η γνωστή αμερικάνικη εταιρεία όπως η ίδια υποστηρίζει.

Ας δούμε όμως παρακάτω αν όντως είναι το καλύτερο, γρηγορότερο και πιο ασφαλές αυτοκίνητο της Corvette.

Πρόκειται για ένα πολυτελές σπορ αυτοκίνητο το οποίο για να το αποκτήσει κάποιος δεν θα χρειαστεί να κερδίσει αρκετές παρτίδες αμερικάνικου poker, καθώς για τα χαρακτηριστικά του η τιμή του δεν είναι και τόσο τσουχτερή, όπως τα υπόλοιπα σπορ αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Κάτω από το μεγάλων διαστάσεων καπό της ZR1 με τον αρκετά μεγάλο και επιβλητικό αεραγωγό, κρύβεται ένας υπέρ τροφοδοτούμενος V8  κινητήρας 6.2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 638 ίππους στις 6.500 στροφές το λεπτό. Όπως οι περισσότεροι καταλαβαίνετε η τελική του ταχύτητα με τέτοια ιπποδύναμη και μάλιστα στους πίσω τροχούς ξεπερνάει τα 330 χιλιόμετρα την ώρα, τα οποία δεν είναι και λίγα!

Οι διαστάσεις των εμπρός ελαστικών που έχει η ZR1 είναι 19¨ ενώ οι πίσω τροχοί έχουν ελαστικά διάστασης 20¨. Οι δαγκάνες και οι δισκόπλακες δεν είναι άλλες από τις carbon κεραμικές Brembo. Διαθέτει αρκετά ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης γιατί δεν είναι και λίγα τα άλογα για ένα αυτοκίνητο με κίνηση στους πίσω τροχούς. Επιβλητικές είναι και οι δύο διπλές εξατμίσεις που διαθέτει στο πίσω μέρος του που παράγουν έναν μαγευτικό και αρκετά σπορ ήχο.

Στον standard εξοπλισμό είναι οι bi-xenon λαμπτήρες, με αυτόματη ενεργοποίησή τους σε χαμηλού φωτισμού συνθήκες, προβολείς ομίχλης xenon καθώς και ο αισθητήρας πίεσης ελαστικών.

Όσον αφορά στο εσωτερικό έντονη είναι η επένδυση δέρματος στα bucket καθίσματα καθώς και σε σημεία του υπόλοιπου εσωτερικού design. Διαθέτει clima 2 ζωνών και μία αρκετά μεγάλη Multimedia κονσόλα. Ευδιάκριτα και πολύ εντυπωσιακά είναι τα όργανα των λειτουργιών καθώς και ο φωτισμός αυτών.

Η τιμή του όπως σας είπα και παραπάνω δεν είναι και πολύ ακριβή σε σχέση με αυτοκίνητα της κατηγορίας του όπως Ferrari, Porsche καθώς ξεκινάει από τις 83.000€.

Πάρτε μία μικρή γεύση της πολύ δυνατής Corvette ZR1 σε ένα συγκριτικό τεστ με ένα AUDI R8:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου