Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Skoda Octavia 5 RS


Η Skoda είναι μια εταιρεία αυτοκινήτων που τα τελευταία χρόνια έχει εξελίξει με ταχύτατους ρυθμούς την ποιότητα των μοντέλων της.  Το Skoda Octavia 5 RS είναι η καλύτερη πρόταση της αγοράς όσο αφορά την συνάρτηση κόστους – απόδοσης.

Το RS είναι η δυνατότερη έκδοση της σειράς Octavia 5 και προορίζεται για να ικανοποιήσει όλους τους γρήγορους οδηγούς που για λόγους… ανωτέρας βίας, αναγκάζονται να πουλήσουν το μικρό σπορ αυτοκίνητό τους και να αγοράσουν ένα  οικογενειακό.

Η εξωτερική σπορ σχεδίασή του σε συνδυασμό με το γεμάτο και επιβλητικό του αμάξωμα σε κάνει να το ερωτευτείς με την πρώτη ματιά. Οι μεγάλοι τροχοί, η σαγηνευτική πίσω αεροτομή, το ανασχεδιασμένο εμπρός σπόιλερ σε συνδυασμό με τις γρίλιες ανάμεσα στα φώτα χαρίζουν μια μοναδική ισορροπία μεταξύ κομψού και επιθετικού σχεδιασμού. Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί και σε λεπτομέρειες που κάνουν την έξυπνη διαφορά όπως, τα λευκά φλας στους εξωτερικούς καθρέπτες, οι δαγκάνες των φρένων που είναι βαμμένες με το πράσινο χρώμα, με το οποίο εκπροσωπείται η Skoda στους αγώνες, τα διακριτικά RS στην εμπρός γρίλια και την πέμπτη θύρα.

Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στο εσωτερικό του Octavia RS με τον ιδανικό συνδυασμό τεχνολογίας και άψογου σχεδιασμού να κυριαρχεί και εδώ. Τα νέα χαρακτηριστικά και η διάταξη του εσωτερικού, δίνουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην αίσθηση άνεσης και ασφάλειας. Τα bucket καθίσματα με την φοβερή πλευρική στήριξη και τις ξεχωριστές χρωματιστές επενδύσεις είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας υλικά. Οι ασημί πινελιές περιβάλουν την καμπίνα του αυτοκινήτου ενώ το δερμάτινο τιμόνι δίνει αγωνιστική διάθεση οδήγησης. Η μεγάλη LCD οθόνη με τα εργονομικά τοποθετημένα κουμπιά βοηθούν τον οδηγό να πλοηγηθεί γρήγορα μέσα στο μενού. Ανάλογη εργονομική σχεδίαση έχει και ο διζωνικός κλιματισμός, ενώ αίσθηση προκαλεί το σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών. Οι λευκές φωτεινές ενδείξεις έρχονται σε αντίθεση με το μαύρο φόντο του πίνακα οργάνων, ενώ ο ζεστός πράσινος φωτισμός των υπόλοιπων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων δημιουργεί ένα συνδυασμό που δεν αποσπά την προσοχή του οδηγού από την οδήγηση.

Μηχανικά το Skoda Octavia 5 RS διαθέτει έναν 4κύλινδρο TFSI κινητήρα 2.000 κυβικών που αποδίδει 200 ίππους στις 6.000 στροφές το λεπτό. Το ταχύμετρο ξεπερνά τα 240 χιλιόμετρα την ώρα και τα 0-100 σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις πραγματοποιούνται σε 7,2 δευτερόλεπτα. Στο δρόμο το αυτοκίνητο είναι σκέτη απόλαυση, με τη δύναμη του γκαζιού και το σωστό ζύγισμα των αναρτήσεων να κλέβουν την παράσταση.

Βάλτε fullscreen στο laptop ή τον υπολογιστή σας και απολαύστε το μαγευτικό Skoda Octavia 5 RS:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου