Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Porsche Cayenne Turbo


Έχοντας ποια φτάσει στο τέλος των Χριστουγεννιάτικων διακοπών αποφάσισα να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο και να αναφερθώ σε ένα αυτοκίνητο το οποίο πραγματικά με έκανε να το εκτιμήσω ακόμα περισσότερο.

Πρόκειται για το Porsche Cayenne Turbo το μεγαθήριο της πολύ φημισμένης και αξιόπιστης εταιρείας αυτοκινήτων.

Όλα ξεκίνησαν ανήμερα των Χριστουγέννων όταν αποφασίσαμε να ανέβουμε για ένα καφέ με την γυναίκα μου και ένα φιλικό ζευγάρι, μετά το μεσημεριανό φαγοπότι, σε ένα σαλέ στις παρυφές του όρους Πάϊκου (βουνό στη Γουμένισσα του Κιλκίς).

Όπως καταλαβαίνετε λόγω του πολύ χιονιού που υπήρχε στην περιοχή η ανάβαση προς το σαλέ έγινε με το τζιπ του φιλικού ζευγαριού ένα Porsche Cayenne.

Είχα ακούσει και είχα ακούσει για τα Porsche αυτοκίνητα γενικότερα αλλά ποτέ δεν πίστευα τι δυνατότητες μπορεί να σου παρέχει το Cayenne.

Το χιόνι στην κυριολεξία έφτανε σε αρκετά σημεία και τους 60 πόντους αλλά αυτό δεν ήταν καθόλου εμπόδιο για το θηριώδες τζιπ.

Διέσχιζε τον χιονισμένο δρόμο με απίστευτη ευκολία και με αρκετά χιλιόμετρα μπορώ να πω. Μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας, είχα μείνει έκπληκτος με αυτό το πολυτελές αυτοκίνητο σε σημείο να μην θέλω να φτάσουμε καθόλου γρήγορα στο σαλέ. Ο φίλος μου βέβαια με είχε καταλάβει πόσο με είχε πωρώσει το αμάξι του και όλο με πείραζε!!!

Εκτός από την τέλεια εσωτερική και εξωτερική εμφάνιση του διαθέτει το εν λόγω αυτοκίνητο τρομερή εντύπωση μου έκανε η μεγάλη κονσόλα που δεσπόζει στο κεντρικό σημείο του ταμπλό, μέσω της οποίας μπορείς να ελέγξεις σχεδόν όλα τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα του αυτοκινήτου, αλλά σου δίνεται και η δυνατότητα να την μετατρέψεις σε έναν υψηλής εμπιστοσύνης υπολογιστή ταξιδίου και GPS.

Το δέρμα δεσπόζει σε όλο σχεδόν το εσωτερικό, ενώ για τον κινητήρα δεν γίνει λόγος, καθώς διαθέτει 500 αφηνιασμένα άλογα στον πεντάλιτρο κινητήρα που διαθέτει, εκτοξεύοντας την τελική ταχύτητα στα 280 χιλιόμετρα την ώρα όπου αυτό είναι εφικτό.

Όλοι μας θα θέλαμε ένα τέτοιο θωρηκτό. Επειδή όμως είναι οικονομικά δύσκολο να το αποκτήσουμε, ας το απολαύσουμε στο παρακάτω video:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου