Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ford Focus RS, ένα αυτοκίνητο από τα γρήγορα!


Γρήγορα αυτοκίνητα; Πριν από λίγη ώρα καθόμουν στην βεράντα και πέρασε από κάτω ένα Ford Focus RS. Μάλιστα, στο φανάρι στήθηκε δίπλα του ένα mini cooper jcw (john cooper works) αλλά όπως ήταν φυσικό ατύχησε! Εντυπωσιακότατο ήταν και το λαχανί χρώμα του που το έκανε να ξεχωρίζει.

Το Ford Focus RS εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να υπερασπίζεται τον τίτλο του ισχυρότερου μικρομεσαίου αυτοκινήτου με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Κινητήρια δύναμή του είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 5κύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων που με πίεση υπερπλήρωσης 1,4 bar αποδίδει 305 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. με κόκκινη γραμμή στις 7.050 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το φαρδύτερο ίχνος πέλματος των ελαστικών και τις εξελιγμένες αναρτήσεις αποδίδει επιτάχυνση από 0-100km/h σε 5,9 δευτερόλεπτα. Το πληθωρικό έργο του κινητήρα μεταφέρεται στους 19 ιντσών (235/35/19) τροχούς μέσω μονόδισκου ξηρού συμπλέκτη και του 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων με μπλοκέ διαφορικό.

Το Ford kinetic Design χαρακτηρίζει το δυναμικό εξωτερικό του, ενώ το αμάξωμα στο αποκλειστικό πράσινο χρώμα «Ultimate Green» εκσυγχρονίζει το κλασικό πράσινο Ford Le Mans της δεκαετίας του ’70 και έρχεται σε υπέροχη αντίθεση με τις μαύρες λεπτομέρειες, δίνοντας τελικά μια απόλυτα εντυπωσιακή και σύγχρονη εμφάνιση. Είναι ένα κραυγαλέο σε εμφάνιση 3θυρο hatch με τολμηρή και επιθετική εμφάνιση.

Το εσωτερικό του δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Το design, τα χρώματα, τα όργανα και τα διακοσμητικά είναι προσεγμένα, μοντέρνα και με στυλ. Τα bucket καθίσματα της Recaro, τα μεταλλικά πεντάλ, το button εκκίνησης του κινητήρα και τα τρία όργανα που ξεφυτρώνουν στην κορυφή του ταμπλό, συνδυάζονται αρμονικά με το ηχοσύστημα, την οθόνη πλοήγησης, το διζωνικό κλιματισμό και τα λοιπά σύγχρονα αξεσουάρ που κάνουν τη ζωή του οδηγού αλλά και των επιβατών εύκολη και ασφαλή. Το Focus RS δείχνει ένα εξαιρετικό μοντέλο για όσους θέλουν ένα προσιτό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το εντυπωσιακό και επιθετικό Ford Focus RS:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου