Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Audi Q7 V12 TDI Quattro


Όταν ακούω για χιόνια και κακοκαιρία στο μυαλό μου έρχεται  σίγουρα η κορυφαία έκδοση του μοντέλου Audi Q7, το V12 TDI Quattro. Η Audi με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανεβάζει την τεχνολογία TDI στα ύψη, παρουσιάζοντάς μας συγχρόνως το δυνατότερο πετρελαιοκίνητο SUV στον κόσμο.

Ο TDI κινητήρας δώδεκα κυλίνδρων σε διάταξη V σε συνδυασμό με το εξελιγμένο σύστημα ψεκασμού common rail δίνουν την απόδοση των 500 ίππων, ενώ η ροπή διατηρείται σταθερή στο εξωφρενικό νούμερο των 103 kgm από τις 1750 έως τις 3250 στροφές το λεπτό. Τα 100 χιλιόμετρα την ώρα πραγματοποιούνται από στάση σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα την ώρα. Παράλληλα, μια σειρά καινοτόμων τεχνολογιών προσφέρουν αρκετά χαμηλή, για τα κυβικά του, κατανάλωση της τάξεως των 11,3 λίτρων στα 100 χιλιόμετρα, δίνοντας σας την δυνατότητα να κάνετε τα ταξίδια και τις καθημερινές σας μετακινήσεις με πολλή περισσότερη οικονομία.

Η γνωστή ποιότητα κατασκευής της Audi, σε συνδυασμό με την τετρακίνηση και το εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων tiptronic χαρίζουν στο γερμανικό SUV εξαιρετικές επιδόσεις. Το Q7 V12 TDI quattro χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακές αλλαγές στο εξωτερικό καθώς και από πλούσιο standard εξοπλισμό. Ο επιθετικός εμπρός προφυλακτήρας και τα φαρδιά φτερά ενισχύουν την δυναμική εικόνα του Q7. Οι 20 ιντσών ζάντες κρύβουν μέσα τους κεραμικά δισκόφρενα με δαγκάνες οκτώ εμβόλων εμπρός και τεσσάρων πίσω.

Δεν τολμάω να αμφισβητήσω βέβαια, την εξαιρετική ποιότητα υλικών τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του Audi Q7 V12 TDI quattro. Επίσης, σε επίπεδο εξοπλισμού δεν υπάρχει απολύτως καμία έλλειψη. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η άνεση, η πολυτέλεια και η ευρυχωρία. Το μοναδικό μειονέκτημα που μπορώ να εντοπίσω, για όλους εμάς τους απλούς θνητούς είναι η τιμή του που φτάνει περίπου τις 170.000€.

Απολαύστε στο παρακάτω βίντεο το εξαιρετικών επιδόσεων Audi Q7 V12 TDI quattro:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου