Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Alfa Romeo Mito


Αρκετό καιρό τώρα ήθελα να κάνω μια αναφορά, σε κάποια από τα άρθρα μου, σε ένα πολύ αξιόλογο και συνάμα συμπαθητικό αυτοκίνητο.

Ο λόγος για το «μικρό» της Ιταλικής εταιρείας αυτοκινήτων Alfa Romeo, MiTo 1.4 Multi Air Turbo.

Πρόκειται για ένα πραγματικά πολύ εντυπωσιακό από εξωτερικής εμφάνισης αυτοκίνητο, που σίγουρα κάποιοι θα υποστηρίξουν πως η Alfa Romeo πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα, αλλά και με πολύ δυνατό κινητήρα.

Κάτω από το μικροκαμωμένο του καπό  κρύβει έναν τούρμπο κινητήρα 1.400 κυβικών εκατοστών που αποδίδει 170 άλογα παρακαλώ. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου αγγίζει τα 220 χιλιόμετρα την ώρα και έχει επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 7,5 δευτερόλεπτα.

Το εσωτερικό έχει μια σπορτίφ, επιβλητική προσωπικότητα. Το ταμπλό και οι πλευρικές θήκες είναι αντάξιες ενός κορυφαίου αυτοκινήτου. Ο πίνακας οργάνων είναι εύκολος στη χρήση, έχει προηγμένα γραφικά και προσφέρει οδηγική άνεση.

Χάρη στα σπορ καθίσματα με ενισχυμένη πλευρική στήριξη καθώς και στη ρυθμισμένη ανάρτηση για εξαιρετικά σπορτίφ καταστάσεις, ο οδηγός όταν κάθεται στο MiTo νιώθει την ανάγκη να κρατήσει γερά το τιμόνι και αισθάνεται έτοιμος να εξερευνήσει όλες τις χαρές της οδήγησης.

Η ιταλική κατασκευάστρια εταιρεία έχει κάνει σημαντικές προόδους όσον αφορά την ασφάλεια και τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ανάμεσα στα compact, hatch back οχήματα, η MiΤo είναι το κορυφαίο στην κατηγορία του αυτοκίνητο στην παθητική ασφάλεια των ενηλίκων σύμφωνα με τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP.

Μερικά από τα πολύ εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του MiTo είναι το σύστημα START/STOP του κινητήρα καθώς και το Alfa Romeo DNA το σύστημα που μεταμορφώνει τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου αναλόγως με τις συνθήκες οδήγησης μετακινώντας απλά τον επιλογέα που βρίσκεται κοντά στο λεβιέ ταχυτήτων και αμέσως η δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου θα αλλάξει.

Τέλος η τιμή της στάνταρ έκδοσης MiTo 1.4 Multiair 170HP QV, ξεκινάει από τις 20.700€ και ανεβαίνει με καθετί προαιρετικό του προσθέσετε.

Πάρτε μία μικρή γεύση στο βίντεο που ακολουθεί από το Alfa Romeo MiTo:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου