Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Mini John Cooper Works


Όλοι μας όταν ακούμε για αυτοκίνητα mini cooper έχουμε στο μυαλό μας εντάξει τα μικρά και πολύ σουλουπωμένα κλασσικά κουπεράκια.

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναφερθώ στο «θηρίο» της εταιρείας mini που δεν είναι άλλο από το Mini John Cooper Works.

Παρόλο που είναι μικρό όπως και τα υπόλοιπα κρύβει πολλές εκπλήξεις όταν σταθεί κάποιος δίπλα του στο φανάρι και το προκαλέσει!

Κάτω από το μικρών διαστάσεων του καπό του βρίσκεται ένας bmw τούρμπο κινητήρας 1.600 λίτρων που αποδίδει 211 ίππους στις 6.000 στροφές το λεπτό, και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 238 χιλιόμετρα την ώρα. Επίσης από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα την ώρα τα διανύει σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα. Δεν είναι και πολλά πιστεύω για το μικρό!

 Διακριτικό αυτού του αυτοκινήτου είναι η μεγάλη εισαγωγή αέρα στο καπό η οποία διατίθεται και σε carbon, ο μυώδης προφυλακτήρας με την κυψελοειδούς μάσκα σχεδίασης σε συνδυασμό με τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης που αποδίδουν ένα αρκετά μπάσο ήχο και τα λογότυπα john cooper works να υπάρχουν στο εμπρός, στα πλαϊνά και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν.

Στο εσωτερικό του τώρα διακρίνονται κύκλοι παντού, γνώριμο από το κλασσικό mini καθώς και το κυκλικό ταχύμετρο που κυριαρχεί στο ταμπλό. Επίσης το κεντρικό ταχύμετρο φιλοξενεί τις εφαρμογές ψυχαγωγίας και πλοήγησης οι οποίες είναι προαιρετικές. Τα καθίσματα είναι τύπου bucket και προσφέρονται πολλές δυνατότητες επιλογής επενδύσεων από ύφασμα, δέρμα ή σε συνδυασμό και των δύο.

Όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας το John Cooper Works διαθέτει σύστημα ASC+T (αυτόματος έλεγχος ευστάθειας και πρόσφυσης), σύστημα πέδησης αντιμπλοκαρίσματος φρένων, δυναμικό έλεγχο ευστάθειας (DSC), δυναμικό έλεγχο πρόσφυσης (DTC) καθώς δυναμικά φώτα φρένων τα οποία επιτρέπουν στους οδηγούς που ακολουθούν να ξεχωρίζουν το φρενάρισμα από το φρενάρισμα πανικού. Επίσης διαθέτει αερόσακους οδηγού και συνοδηγού και στιβαρό πλαίσιο.

 Δικαιολογημένα η εταιρεία mini το αποκαλεί Αδάμαστο με τόσα αξεσουάρ και δυνατότητες που σου προσφέρει αυτό το αυτοκίνητο.

Η τιμή του Mini Cooper John Works ξεκινάει από τις 31.900€.

Πάρτε μία μικρή γεύση του μικρού αλλά πολύ δυνατού mini cooper στο παρακάτω video:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου