Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Michael Schumacher: Ένας ζωντανός θρύλος της F1


Αν η λέξη διακοπές μας φέρνει στο μυαλό εικόνες χαλάρωσης και ξεκούρασης τότε σίγουρα οι λέξεις ταχύτητα, πρωταθλητής και Formula 1 μας φέρνουν στο μυαλό την μία και μοναδική εικόνα ενός κόκκινου μονοθέσιου με οδηγό έναν άπιαστο Γερμανό.

Ο Michael Schumacher γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1969 στο Χιρτ Χερμιλχάιμ, μια μικρή κωμόπολη κοντά στην Κολωνία της Γερμανίας. Είναι αναμφισβήτητα ο πιο πετυχημένος οδηγός της Formula 1, αφού υπήρξε επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής, περισσότερες από κάθε άλλο οδηγό.

Η πρώτη του εμπειρία στο τιμόνι ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια. Σε ηλικία 4 ετών ξεκίνησε να οδηγεί καρτ, ενώ ο πρώτος τίτλος δεν άργησε να έρθει και σε ηλικία 6 ετών κέρδισε το πρωτάθλημα καρτ. Το 1988 έκανε τα πρώτα του βήματα με τα μονοθέσια, συμμετέχοντας σε αγώνες της Formula Ford και Formula Konig. Τις επόμενες χρονιές σημείωσε σημαντικές επιτυχίες λαμβάνοντας μέρος σε διάφορα πρωταθλήματα της Γερμανικής Formula 1.

Το 1991 ήρθε η μεγάλη στιγμή να μπει στην Formula 1 με την ομάδα της Jordan με την οποία υπέγραψε και το πρώτο του συμβόλαιο. Το 1992 υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα της Benneton και πήρε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών, αφήνοντας πίσω του, τον μεγάλο Άιρτον Σένα. Από το 1996 έως και το 2006 οδηγούσε το μονοθέσιο της Ferrari με μεγάλη επιτυχία. Ο Schumacher είχε από την αρχή της περιόδου δηλώσει ότι με τη λήξη των αγώνων θα εγκατέλειπε την ενεργό δράση, κάτι που έκανε στο τέλος του 2006. Το 2010 έκανε την επανεμφάνισή του υπογράφοντας συμβόλαιο με την ομάδα της Mercedes GP με την οποία τρέχει στην Formula 1 μέχρι και σήμερα. Η απόδοσή του, όμως, δεν είναι αυτή που ήταν παλιά.

Συνολικά, ο «Σούμι», όπως τον φωνάζουν χαϊδευτικά, συμμετείχε σε 250 Grand Prix, από τα οποία κέρδισε τα 91 ενώ στα 154 τερμάτισε μέσα στην πρώτη τριάδα. Κατέκτησε επτά φορές το Πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος στην σχετική λίστα.

Ο Michael Schumacher είναι πρότυπο για πολλούς άλλους επαγγελματίες οδηγούς και του αξίζει! Αυτός ο οδηγός σου δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να οδηγήσει με την ίδια μαεστρία, από τρακτέρ μέχρι και αεροπλάνο. Μπορεί να βάλει φωτιά στην πίστα είτε οδηγεί ένα μικρό mini cooper είτε μια «θηριώδη» Ferrari!

Απολαύστε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του ζωντανού θρύλου της Formula 1, Michael Schumacher, στο παρακάτω βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου