Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Bugatti Veyron… η άπιαστη!


Η καταπληκτική Bugatti Veyron έχει κατακτήσει δικαιωματικά την πρώτη θέση στην λίστα με τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα παραγωγής στον κόσμο.

Φυσικά, δεν μιλάμε για αυτοκίνητα της καθημερινότητας με τα οποία κυκλοφορούμε στην πόλη, κάνουμε την βόλτα μας τα Σαββατοκύριακα ή πηγαίνουμε στην δουλειά μας τις καθημερινές!

Η Bugatti είναι ένα αυτοκίνητο αποκλειστικά για δύο τολμηρούς επιβάτες και για οδηγούς που αγαπούν σίγουρα την ταχύτητα και γουστάρουν να ανεβάζουν στο κόκκινο την αδρεναλίνη τους. Απαιτεί ιδιοκτήτη που να έχει στην κατοχή του ευρύχωρο parking και καταθέσεις αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ… για να μην πω εκατομμυρίων!

Ισχυρότερο, ταχύτερο και ελαφρύτερο από ποτέ, το νέο μοντέλο Super Sport 16.4 της Bugatti Veyron μπήκε στο βιβλίο Guinness ως το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, με μέση ωριαία ταχύτητα 431 χλμ./ώρα, που πιστοποιήθηκε από τον οργανισμό TÜV. To απίστευτο αυτό ρεκόρ σημείωσε ο οδηγός Pierre Henri Raphanel, μετά από δύο προσπάθειες που πραγματοποίησε στην πίστα του Ehra-Lessien (κοντά στα κεντρικά της VW στο Wolfsburg), μετά από δύο προσπάθειες στις οποίες καταγράφηκαν ταχύτητες 434,211 χλμ/ώρα και 427,933 χλμ/ώρα αντίστοιχα.

Η Bugatti 16.4 Super Sport βασίζεται στη γνωστή έκδοση Veyron, με τη διαφορά ότι η απόδοση του 16κύλινδρου μοτέρ χωρητικότητας 8 λίτρων έχει αυξηθεί από τους 1.000 στους 1.200 ίππους, με αποτέλεσμα η τελική ταχύτητα της να αυξηθεί στα 415 χλμ./ώρα από τα 407 χλμ./ώρα. Η επιτάχυνσή της από τα 0-100 χλμ./ώρα έχει χρονομετρηθεί μόλις σε 2,2'', ενώ για να επιτευχθεί το νέο ρεκόρ Guinness, εκτός από τη βελτίωση και ενίσχυση των μηχανικών μερών, έγινε και εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων με σκοπό την μείωση του συνολικού βάρους της.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο συνδυάζει την υπεροχή και το status. Με τιμή εκκίνησης το 1,5 εκατομμύριο δολάρια, είναι και θα παραμείνει όνειρο θερινής νυκτός, εκτός και αν πάρω μέρος σε κανέναν αγώνα poker και τα οικονομήσω… (γέλια!)

Στην γνωστή και πολύ αγαπημένη μου βρετανική εκπομπή Top Gear του BBC, έστησαν μια απίστευτη κόντρα της Bugatti Veyron με το μαχητικό αεροσκάφος Euro Fighter Typhoon. Παρακολουθήστε το video που ακολουθεί και απολαύστε την Bugatti Veyron σε όλο της το μεγαλείο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου