Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

PG Elektrus, το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχαν ούτε υβριδικά, ούτε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σήμερα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες ολοένα και αναπτύσσουν νέες ιδέες για να εξελίξουν ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Τρανταχτό παράδειγμα, η παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου Elektrus της Γερμανικής εταιρείας PG. Το μοντέλο αυτό χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Lotus Elise όπως και το Tesla Roadster. Κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά και με μεγάλες επιδόσεις, θυμίζει πολύ το στυλ της Maserati Gran Turismo, ενώ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα σπορ αυτοκίνητα μεγάλων εταιρειών όπως της bmw ή της mercedes.

Το PG Elektrus αποδίδει 268 ίππους με τον ηλεκτροκινητήρα του και πραγματοποιεί τα 0-100 χιλιόμετρα την ώρα σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί και έχει αυτονομία για 350 χιλιόμετρα ανά φόρτιση. Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, που ουσιαστικά ρυθμίζουν το επίπεδο της επιτάχυνσης σε 6 διαφορετικές λειτουργίες.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της PG διαθέτει LED φώτα ημέρας, διαχύτη αλλά και ηλιακούς συλλέκτες για την φόρτιση των μπαταριών του. Οι Γερμανοί, για να κάνουν τον οδηγό να πιστέψει ότι οδηγεί ένα σπορ αυτοκίνητο, τοποθέτησαν ένα σύστημα ήχου που προσομοιώνει τον ήχο είτε ενός μονοθεσίου της Formula 1 είτε ενός V8 κινητήρα.

Εξωτερικά έχει την σχεδίαση ενός μελλοντικού διθέσιου σπορ αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων, με μαύρο ματ χρώμα και ανθρακονήματα. Εσωτερικά παρέχει όλες τις ανέσεις ενώ κυριαρχεί στο κέντρο η κονσόλα με όλες τις χρήσιμες λειτουργίες. Το Elektrus αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2012 και η τιμή του θα είναι περίπου 285.000€.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μερικές φωτογραφίες του PG Elektrus:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου