Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Saleen S7 Twin Turbo, ένα supercar με εξωτική ομορφιά!

Είναι ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο και φυσικά ένα από τα άπιαστα αυτοκίνητα. Το θεωρώ σπάνιο, έως και απίθανο να το συναντήσεις στον δρόμο σου, ούτε καν στο απέναντι ρεύμα! Η Saleen S7 Twin Turbo εντυπωσιάζει τόσο με την εξωτερική της εμφάνιση όσο και με την δύναμη που κρύβει κάτω από το καπό της.

Την εξωτερική ομορφιά του θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω εξωτική. Οι πόρτες ανοίγουν εντυπωσιακά προς τα πάνω, ενώ για την κατασκευή της έχουν χρησιμοποιηθεί άψογα μελετημένα υλικά τα οποία βοηθούν ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις της. Το βάρος της φτάνει μόλις τα 1.338 κιλά. Επιθετική και με τέλεια αεροδυναμική, ήρθε για να κάνει την διαφορά.

Η S7 της αμερικάνικης Saleen αποτέλεσε το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που κυκλοφόρησε στους δρόμους των Ηνωμένων Πολιτειών και διέθετε πάνω από 500 ίππους. Σήμερα, η Saleen S7 αποδίδει 750 ίππους στις 6.300 στροφές, με τη βοήθεια φυσικά των δύο turbo της Garrett GT35R. Φτάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα από στάση σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα πλησιάζει με άνεση τα 400 χιλιόμετρα.

Η μετάδοση της ισχύς στους πίσω τροχούς πραγματοποιείται με ένα 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Τα μέρη του V8 7λιτρου κινητήρα είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, ενώ στο αμάξωμα έχουν χρησιμοποιηθεί και ανθρακονήματα.

Το Saleen S7 Twin Turbo είναι ένα πολύ ακριβό αυτοκίνητο, μιας και η τιμή του κυμαίνεται περίπου στα 555.000 δολάρια και προορίζεται φυσικά για πολύ λίγους. Εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να το απολαμβάνουμε μόνο σε βιντεάκια.

Απολαύστε λοιπόν στο παρακάτω βίντεο την εξωτική ομορφιά που ακούει στο όνομα Saleen S7:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου