Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο του κόσμου


Αμέτρητα μοντέλα αυτοκινήτων κατασκευάζονται κάθε χρόνο από τις εταιρείες και κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Άλλοι δίνουν βάση στην ταχύτητα, άλλοι στην ασφάλεια και πολλοί τώρα τελευταία στην κατανάλωση καυσίμων. Μια από τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες ορισμένων εταιρειών κατασκευής αυτοκινήτων είναι η παραγωγή του γρηγορότερου αυτοκίνητου στον κόσμο.

Τον Φεβρουάριο του 2011 στην Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο ξεκίνησε επίσημα η κατασκευή του πιο γρήγορου αυτοκινήτου στον κόσμο. Το Bloodhound, όπως είναι το όνομά του, θα μπορεί να τρέχει με 1.600 χλμ. την ώρα, ρεκόρ που θα επιχειρήσει να σπάσει σε δοκιμές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε πίστα στη Νότια Αφρική, το 2012.

Με κινητήρες Typhoon από μαχητικό αεροσκάφος Eurofighter, το Bloodhound είναι το αποτέλεσμα τριετούς αεροδυναμικού σχεδιασμού από ομάδα βρετανών μηχανικών. Η τεχνολογία που θα χρησιμοποιεί στα συστήματα ελέγχου του θα είναι πολύπλοκη, μιας και για τον έλεγχο αυτών θα χρειάζεται όχι απλά ένα laptop όπως στα κλασικά αυτοκίνητα αλλά μια συστοιχία ηλεκτρονικών μερών για υποστήριξη. Η κατασκευή του θα γίνει εξολοκλήρου με ιδιωτικά κεφάλαια, και το μοντέλο δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Το Bloodhound που στα ελληνικά σημαίνει «λαγωνικό» δεν θα μοιάζει με κανένα από τα αυτοκίνητα που έχουμε δει στο παρελθόν. Φυσικά θα κατασκευαστεί ένα και μοναδικό κομμάτι του οποίου ο σκοπός θα είναι να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας, άρα, μιλάμε για κάτι εξωπραγματικό. Το κόστος κατασκευής ξεπερνάει τα όρια της φαντασίας.






Για την μηχανική κατασκευή του έχουν επιλεχθεί ένας αεριωθούμενος και υβριδικός πύραυλος. Ο κύριος λόγος είναι η ακατέργαστη δύναμη που θα δώσει ο συγκεκριμένος κινητήρας στο όχημα. Η δυσκολία για τους μηχανικούς είναι να ελέγξουν την δύναμη αυτή και εδώ είναι που εμφανίζεται το όμορφο Eurojet EJ200. Ο κινητήρας Typhoon είναι απίστευτα μικρός και ελαφρύς για τη δύναμή του και είναι φυσικά μια πλήρως αναπτυγμένη μηχανή, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να ελέγξουν την παραγωγή δύναμης του πυραύλου και να κρατήσουν από αυτή μόνο την αεριωθούμενη.

Το γρηγορότερο αυτοκίνητο στον κόσμο ακολουθεί στο επόμενο βίντεο:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου