Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Στην τρέλα του Top Gear…


Μία από τις αγαπημένες μου εκπομπές, όπως επίσης και η καλύτερη εκπομπή αυτοκινήτου στην Μεγάλη Βρετανία και μια απ' τις κορυφαίες παγκοσμίως, είναι το Top Gear που τα τελευταία χρόνια μεταδίδεται στην Ελλάδα από την συχνότητα του ΣΚΑΪ.


Τρεις τρελοί δημοσιογράφοι, ο Jeremy Clarkson, ο James May και ο Richard Hammond δοκιμάζουν τις σημαντικότερες νέες κυκλοφορίες της αγοράς και βγάζουν τα συμπεράσματά τους, ενώ στο τέλος κάθε επεισοδίου ένας αστέρας της showbiz οδηγεί το πιο οικονομικό αυτοκίνητο που επιλέγει η παραγωγή της εκπομπής.

Την παρουσία του σε κάθε εκπομπή κάνει αισθητή και ένας πραγματικά απίστευτος οδηγός που ακούει στο όνομα «The Sting» ο οποίος, δοκιμάζει σε μια πίστα αυτοκίνητα με σκοπό τον καλύτερο χρόνο τερματισμού. Το κανάλι του BBC κρατάει μυστική την ταυτότητα του Sting διατηρώντας έτσι το στοιχείο του μυστηρίου. Ο οδηγός που υποδύεται τον συγκεκριμένο χαρακτήρα έχει αλλάξει τρεις φορές από τότε που ξεκίνησε η εκπομπή. Ο πρώτος οδηγός ήταν ο Perry McCarthy, ο δεύτερος ήταν ο Ben Collins, ένας επαγγελματίας οδηγός που πήρε μέρος και στην Formula Three. Και οι δύο τους το παραδέχτηκαν και στις αυτοβιογραφίες τους ενώ παράλληλα το έχει επιβεβαιώσει και το Βρετανικό κανάλι. Τα στοιχεία του τρίτου και σημερινού άπιαστου οδηγού του Top Gear εννοείται ότι παραμένουν άγνωστα.

Ειλικρινά ζηλεύω την δουλειά τους και θα ήθελα πολύ να κάνω και εγώ το ίδιο επάγγελμα. Οι τύποι πέρα από το απίστευτο βρετανικό χιούμορ διαθέτουν και επαγγελματική ικανότητα οδήγησης. Έχουν οδηγήσει από τα κλασικά σπορ πολυτελή αυτοκίνητα όπως, Lamborghini, Ferrari, Porche, Bmw, Mercedes, μέχρι και μαχητικό αεροσκάφος.

Οι παραγωγοί είχαν ανακοινώσει μετά το τέλος της 16ης σεζόν η οποία τελείωσε στις 27 Φεβρουαρίου 2011 και είχε μόλις 6 επεισόδια (εξαιρώντας τα special επεισόδια στην Μέση Ανατολή και στην Αμερική), ότι η εκπομπή θα διακοπεί με τον βασικό λόγο ότι δεν έχουνε πλέον τόσα χρήματα να ξοδέψουν, ούτε αυτοί αλλά ούτε και το BBC. Έτσι, επέλεξαν να μειώσουν την ποσότητα των επεισοδίων κρατώντας όμως την ποιότητα στα στάνταρ που ήθελαν. Παρά τις αντιθέτου φήμες, η εκπομπή αυτοκινήτου που σχεδόν όλος ο κόσμος την παρακολουθεί, το Top Gear, επέστρεψε στις οθόνες μας και ελπίζουμε να έχει και συνέχεια γιατί πολύ απλά την λατρεύουμε!

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το trailer της 17ης σεζόν:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου