Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Aston Martin…απλά υπέροχη!


Ένα αυτοκίνητο που με την πρώτη ματιά προκαλεί έντονα το συναίσθημα του «θέλω και εγώ μια!». Από όποια μεριά και να την κοιτάξεις, δείχνει απλά υπέροχη. Συνδυάζει ομορφιά, δύναμη και ψυχή!

Η Aston Martin είναι μια βρετανική εταιρεία κατασκευής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων. Τα μοντέλα της είναι γνωστά για το στυλ και την ποιότητα που προσφέρουν, και βέβαια για την συμμετοχή τους σε αρκετές ταινίες με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007.

Η Aston Martin DB5 έκανε την παρθενική της εμφάνιση στην πρώτη ταινία του James Bond. Ακολούθησαν τα μοντέλα V8 Vantage , η κάμπριο Volante, η V12 Vanquish και η αντικαταστάτρια της Vanquish στην κορυφαία της έκδοση DBS πήρε τη σκυτάλη στις 2 τελευταίες ταινίες του James Bond «Casino Royal» και «Quantum of Solace». Η εγκεκριμένη και από τον 007 DBS είναι η πρώτη της νέας γενιάς των Aston Martin και κάνει την Vanquish να φαίνεται ξεπερασμένη. 

Ένα από τα αγαπημένα μου μοντέλα της Aston Martin, η 12κύλινδρη DBS, με πολυτελές και σπορ χαρακτήρα, εκτός από εντυπωσιακή εμφάνιση, διαθέτει και αντίστοιχα τεχνικά χαρακτηριστικά. Η DBS παρουσιάστηκε το 2006 και βασίζεται στην πιο απλή DB9, ενώ εφοδιάζεται με κινητήρα 6 λίτρων, που προέρχεται από την αγωνιστική DBR9. Ο V12 κινητήρας αποδίδει 517 ίππους και 569 Nm ροπής και ενσωματώνει μεταβλητό σύστημα εισαγωγής αέρα. Η DBS «πιάνει» τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,3 δλ., ενώ η τελική της ταχύτητα ανέρχεται στα 307 χλμ./ώρα.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, κρίνοντας από την τραχιά ποιότητα κύλισης της DB9, είναι η ενεργή της ανάρτηση ADS ενώ παράλληλα υπάρχει και διακόπτης που θέτει τα πάντα σε μέγιστη ετοιμότητα, προκειμένου να περάσει ένα πιο «μαχητικό» μήνυμα καθώς έχει χρησιμότητα μόνο σε πίστα. Εκτεταμένη είναι και η χρήση ανθρακονημάτων, που καθιστά την DBS αρκετά κιλά ελαφρύτερη (το σύνολο 1.695) και κατά συνέπεια αποδοτικότερη.

Μόλις μπαίνεις στην DBS αντιλαμβάνεσαι ότι η ποιότητα εδώ έχει ανέβει επίπεδο. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις ακόμα και από το πώς κλείνει η πόρτα. Παράλληλα, η αλουμινένια κεντρική κονσόλα έχει επανασχεδιασθεί και τα όργανα έχουν νέα γραφικά και διαβάζονται πιο εύκολα. Τα πατάκια είναι φτιαγμένα από υλικά χαμηλού βάρους, οι χειρολαβές στις πόρτες είναι από ανθρακονήματα, ενώ όταν βρεθείς πίσω από το τιμόνι, γίνεσαι αμέσως τμήμα της. Τα καθίσματά της που συνδυάζουν ανθρακονήματα και Kevlar είναι απλά υπέροχα.

Αυτοκίνητα σαν την DBS, γεμάτα τεστοστερόνη, έχουν επιτυχία και προκαλούν μια αίσθηση δέους!

H Aston φαίνεται ότι θα ανανεώσει τα DB μοντέλα της μέσα στο 2012 με την νέα γενιά να παρουσιάζεται μετά το 2015, η οποία θα διαθέτει τη νέα VH αρχιτεκτονική της εταιρίας.

Μέχρι τότε απολαύστε την DBS, ένα κλασικό εργαλείο αποπλάνησης, στο παρακάτω βίντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου