Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

VolksWagen Scirocco: εκπληκτικά spoRt !


Το Volkswagen Scirocco R είναι ένα αυτοκίνητο που το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά. Ποτέ δεν θα ξεχάσω την μέρα που είχα πάει βόλτα με κάτι φιλαράκια στο Club Hotel Casino Loutraki με σκοπό να θαυμάσουμε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα Poker Room 10 τραπεζιών, με ανανεωμένη διακόσμηση, εξοπλισμό και ατμόσφαιρα και τελικά, την ατμόσφαιρα έφτιαξε το πραγματικά ΓΡΗΓΟΡΟ Scirocco. Ο σχεδιασμός του είναι απλά εντυπωσιακός και η παρουσία του στον δρόμο απόλυτα επιβλητική.

Ο σχεδιασμός του Scirocco επιλέγει ασυνήθιστες κατευθύνσεις, με έντονες γραμμές να συνδυάζονται με σπορ λεπτομέρειες. Την εντυπωσιακή εμφάνιση συμπληρώνει η κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Το νέο αγωνιστικό Scirocco R είναι πιο άγριο στην εμφάνιση, με μεγαλύτερη μάσκα για καλύτερη ψύξη του κινητήρα και των φρένων, 18άρες ζάντες αλουμινίου «Talladega», μαύρες δαγκάνες φρένων με το λογότυπο «R», 2 εξατμίσεις και αεροτομή, που κάνουν το αυτοκίνητο εκπληκτικά αθλητικό.

Οι έντονες πλευρικές γραμμές, τα τονισμένα φτερά και το ευρύ πίσω μέρος δίνουν στο sport coupe την αίσθηση ότι αγκαλιάζει το δρόμο με διάθεση να ορμήσει μπροστά. Το ιδιαίτερα επιθετικό εμπρός τμήμα με τη μαύρη λαμπερή μάσκα ανάμεσα στους εντυπωσιακούς προβολείς και το μεγάλο αεραγωγό, προσδίδουν στο Scirocco μία επιβλητική όψη. Στο εμπρός μέρος κυριαρχούν τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED που συνδυάζονται με προβολείς Bi- Xenon. Εντυπωσιακές καμπύλες και καθαρή σχεδιαστική φιλοσοφία συνθέτουν και το πίσω μέρος του Scirocco.

Ακόμα και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου παρατηρούνται λεπτομέρειες που το κάνουν να δείχνει και πιο sport αλλά και πιο πολυτελές παράλληλα. Ο εσωτερικός χώρος συνδυάζει τέλεια εργονομία με υψηλή ποιότητα και απόλυτη πρακτικότητα. Διαθέτει σπορ καθίσματα εμπρός και πίσω, που προσφέρουν πλευρική στήριξη στις στροφές, δερμάτινο τιμόνι, μοχλό ταχυτήτων και χειρόφρενο, ενώ την αίσθηση πολυτέλειας και δυναμισμού ολοκληρώνουν τα εντυπωσιακά διακοσμητικά στοιχεία με επένδυση αλουμινίου.

Ο πίνακας οργάνων με τα λευκά φωτισμένα όργανα και με τους μπλε δείκτες εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Το σύστημα ραδιοπλοήγησης «RNS 510» διαθέτει υψηλής ευκρίνειας οθόνη αφής 6,5", σκληρό δίσκο 30GB και δυνατότητα αναπαραγωγής ταινιών και αρχείων MP3 ή WMA. Για τέλειο ήχο φροντίζουν 8 ηχεία απόδοσης 4x20 Watt.

Το Scirocco R εξοπλίζεται με τον 2.0 TSI κινητήρα απόδοσης 265 hp που διαθέτει μέγιστη ροπή 350 Nm / 2.500-5.000 σ.α.λ, ενώ η επιτάχυνσή του από 0 σε 100km / h γίνεται μέσα σε 5,8 δευτερόλεπτα (με κιβώτιο DSG). Επιπλέον, το σύστημα XDS που διαθέτει το Scirocco R στο βασικό του εξοπλισμό διασφαλίζει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στις στροφές. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 250 km / h.

Διαθέτει εμπλουτισμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως το ηλεκτρονικό πρόγραμμα σταθεροποίησης ESP με υποβοήθηση πέδησης και διόρθωση κατεύθυνσης. Περιλαμβάνει, επίσης, σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών ABS, το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό EDS και το σύστημα αντιολίσθησης ASR, ενώ εξοπλίζεται και με Hill-hold Assist για εύκολη εκκίνηση σε ανηφόρα.

Η τιμή του ξεκινάει από τις 33.500€, ρεαλιστική για την ελληνική αγορά, αν και με την οικονομική κρίση τα πάντα μοιάζουν να είναι ακριβά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου