Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Porsche 911 GT3 RS 4.0


Η Porsche 911 GT3 είναι ένα από τα κορυφαία σπορ αυτοκίνητα. Οι μηχανικοί της εταιρείας πριν παρουσιάσουν την μικροκαμωμένη κούκλα, φρόντισαν να κάνουν εκτεταμένες τροποποιήσεις με σκοπό τις καλύτερες επιδόσεις.

Το ισχυρότατο αυτό αγωνιστικό αυτοκίνητο που βασίζεται στην Porsche 911 αποσπά την προσοχή με την νέα της σχεδίαση στο μπροστινό μέρος. Παράλληλα όμως, κάτω από το ελαφρύ της αμάξωμα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές σημαντικές αλλαγές.

Σχεδιαστικά, η GT3 έχει εντυπωσιακούς προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, με λειτουργικό ασφαλώς χαρακτήρα. Οι θυρίδες εξαγωγής αέρα στο μπροστινό καπό αποτελούν μια ένδειξη του ισχυρού και καλοσχεδιασμένου κυκλώματος αγωγών αέρα στα ψυγεία. Επιπλέον, ο αεροδυναμικός σχεδιασμός στο πίσω μέρος του αμαξώματος καθώς και η σταθερή αεροτομή, προσφέρουν την δυνατότητα ακόμη περισσότερων ρυθμίσεων. Το σύστημα φρένων, με μειωμένο βάρος, καθώς και οι μικρότερου βάρους καλωδιώσεις συμβάλλουν στο κράτημα του αυτοκινήτου.

Η χωρητικότητα του εξακύλινδρου ατμοσφαιρικού κινητήρα μπόξερ, που παραδοσιακά φιλοξενείται στο πίσω μέρος, είναι 4 λίτρα. Η εντυπωσιακή Porsche 911 GT3 αποδίδει περίπου 500 ίππους στις 7800 σ.α.λ., με ροπή που αγγίζει τα 46.5kg.m στις 7.250 σ.α.λ. Το όριο στροφών για την δεδομένη ισχύ είναι σημαντικά χαμηλό. Έτσι, ο κινητήρας διαθέτει βελτιστοποιημένη καμπύλη ροπής και προσφέρει καλύτερη ποιότητα οδήγησης. Σύμφωνα με την ίδια την Porsche, για τα 0-100km/h η Porsche 911 GT3 RS 4.0 χρειάζεται 3.9 δευτερόλεπτα και ελάχιστα κάτω από 12.0 δευτερόλεπτα για τα πρώτα 200km/h από στάση.

Όσο αφορά την μετάδοση των σχέσεων, αυτή γίνεται μέσω του εξατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων με σειριακή αλλαγή σχέσεων. Ο τρίδισκος συμπλέκτης από ανθρακονήματα σε συνδυασμό με το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης 45/65% δίνουν άλλη οπτική στην πίσω κίνηση. Παράλληλα, ο «δουλεμένος» ήχος του κινητήρα με τις νέες εξατμίσεις διεγείρει τις αισθήσεις από τις 3.000 σ.α.λ.

Οδηγικά, η GT3 ήταν, είναι και παραμένει εξαιρετική, από κάθε σκοπιά.

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο την μικρή και σουλουπωμένη Porsche 911 GT3 να κοντράρετε με μια Bmw M3:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου