Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Mercedes-Benz SLS AMG F1 Safety Car


Η Mercedes Benz έχει αναλάβει, από το 1996, το δύσκολο έργο να οδηγεί τα μονοθέσια της Formula 1 στις πίστες των Grand Prix όταν τα ξαφνικά ατυχήματα αναγκάζουν τους πιλότους να κόψουν ταχύτητα.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας εκνευρίζει συχνά τόσο τους θεατές, όσο και τους οδηγούς της F1, καθώς αρκετές φορές μένει επίμονα μπροστά από τους πιλότους των ομάδων και δίνει εντολή σε όλους να χαμηλώσουν ταχύτητα μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη στην πίστα μετά από κάποια σύγκρουση. Το συγκεκριμένο όχημα μπορεί να καταντάει εκνευριστικό, όμως είναι σίγουρα αξιοθαύμαστο.

Φυσικά, το safety car της Formula θα πρέπει να επιτυγχάνει κορυφαίες επιδόσεις αλλά και να έχει αξιοπιστία προκειμένου να είναι άψογο στα καθήκοντά του. Αυτό το καταφέρνει με ασφάλεια το νέο δημιούργημα της Mercedes-Benz, η SLS AMG. Με οδηγό τον 39χρονο Γερμανό Bernd Maylander, το 571 ίππων super car φόρεσε την κατάλληλη αγωνιστική περιβολή και είναι έτοιμο να τιθασεύσει τα μονοθέσια σε περίπτωση ατυχήματος. Άλλαξε εξάτμιση ώστε να πληρεί τα «F1 Safety Car specs», ενώ στο καπό τοποθετήθηκε carbon, καθώς και δύο κάμερες, μια εμπρός και μια πίσω. Τα φώτα στην οροφή αποτελούνται από 700 LED. Μέσα στην SLS AMG υπάρχουν δύο οθόνες για την πλήρη παρακολούθηση της πίστας από το πλήρωμα.

Είναι το πιο δυνατό αυτοκίνητο ασφαλείας στην ιστορία του σπορ. Με τον V8 κινητήρα των 6,3 λίτρων το 0-100 γίνεται μόλις σε 3,8 δευτερόλεπτα, πράγμα που είναι ικανοποιητικό για την F1, αφού με αυτό το χρόνο δεν θα προλαβαίνουν να κρυώσουν τα λάστιχα και τα φρένα, αλλά ούτε και να υπερθερμανθεί ο κινητήρας των μονοθεσιών που θα ακολουθούν το Safety Car. Η SLS χρησιμοποιεί το γνωστό κιβώτιο ταχυτήτων DCT 7 σχέσεων της AMG διπλού συμπλέκτη και μαζί με τα 3 στάδια του ESP και το ολοκληρωμένο κλείδωμα του διαφορικού εξασφαλίζουν την εξαιρετική πρόσφυση στο οδόστρωμα.

Ανοίξτε την ένταση από τα ηχεία του υπολογιστή σας ή του laptop σας γιατί στο επόμενο βίντεο έρχεται… ο «αλυτάρχης»:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου