Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

RollsRoyce: Αφιέρωμα σε ένα αυτοκίνητο θρύλο!


Εκατοντάδες οδηγοί σε όλο τον κόσμο ονειρεύονται να αποκτήσουν μια RollsRoyce. Οι πραγματικοί λάτρεις ξέρουν πως τίποτα δεν συγκρίνεται με το να έχεις στην κατοχή σου το αυτοκίνητο θρύλο και να μπορείς να την οδηγείς. Ωστόσο, ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν!

Η RollsRoyce υπήρξε ίσως η πλέον θρυλική κατασκευάστρια εταιρεία αυτοκινήτων. Αποτέλεσμα της συνεργασίας δύο ευφυέστατων Βρετανών μηχανικών που στην διάρκεια της ιστορίας της ανέβασε τα όρια της πολυτέλειας στην αυτοκίνηση και έθεσε νέα όρια στις αερομεταφορές. Σχεδίασε και παρήγαγε τονRollsRoyceAvon, ο οποίοςήταν ο πρώτος αξονικής ροής αεροστρόβιλος κινητήρας. Χρησιμοποιήθηκε μάλιστα σε πάρα πολλούς τύπους στρατιωτικών και πολιτικών αεροσκαφών.

Οι δύο ιδιοκτήτες της εταιρείας συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1904 όπου και υπέγραψαν την πρώτη τους συμφωνία. Ο πρώτος Βρετανός μηχανικός ιδιοκτήτης της εταιρείας ήταν οCharlesStewartRolls. ΓεννήθηκεστοBerkeleyτου Λονδίνου. Από μικρός άρχισε να δείχνει το ενδιαφέρον του για τους κινητήρες. Ο δεύτερος ήταν ο Βαρόνος Sir Frederick Henry Royce που γεννήθηκε στο Alwalton, κοντά στο Peterborough.

Από το ξεκίνημά τους μέχρι και σήμερα έχουν ακολουθήσει αρκετά μοντέλα αυτοκινήτων όπως το Rolls-Royce 10hp, που ήταν και το πρώτο, Ghost, Twenty, Phantom, Wraith, SilverShadow, SilverSpiritκαι όλα αυτά στις αντίστοιχες εκδόσεις τους.

Ένα από τα αγαπημένα μου, σύγχρονα μοντέλα της εταιρείας είναι η φαντασμαγορική Ghost. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με κινητήρα turbo V12 χωρητικότητας 6,6 λίτρων, απόδοσης 570 ίππων και 79,5 χλγμ. ροπής από τις 1.500 στροφές ανά λεπτό. Τα 0-100 χιλιόμετρα την ώρα ολοκληρώνονται σε 4,9 δλ. ενώ η τελική του ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χιλιόμετρα την ώρα.Η μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω ημιαυτόματου κιβωτίου της ZF οκτώ σχέσεων.

Σίγουρα ένα τέτοιο θρυλικό αυτοκίνητο δεν είναι φτιαγμένο για να σε πηγαίνει στην δουλειά σου ή στα ταξίδια και τις υποχρεώσεις σου. Μια RollsRoyce αξίζει τον θαυμασμό μας και πρέπει να αισθανθούμε απίστευτα τυχεροί εάν και έστω καταφέρουμε να πάμε έστω και μια βόλτα μαζί της.

Προς το παρόν θαυμάστε την στο παρακάτω βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου