Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Race In Peace Marco Simoncelli #58


Το λιγότερο που μπορώ να κάνω ως ύστατο φόρο τιμής στον μοναδικό αναβάτη της Gresini Honda, Marco Simoncelli, είναι ένα μικρό αφιέρωμα στην μνήμη του.

Το 24χρονο ανερχόμενο αστέρι (που δεν πρόλαβε δυστυχώς να λάμψει!), με τα χαρακτηριστικά αφάνα μαλλιά, έφυγε νωρίς, πολύ νωρίς, υποκύπτοντας στα τραύματά του έπειτα από το τρομακτικό δυστύχημα που συνέβη στον 2ο γύρο του MotoGP της Μαλαισίας στην πίστα Sepang, στις 23 Οκτωβρίου 2011. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε επίσημα από τους διοργανωτές του αγώνα στις 16:56 (τοπική ώρα).

Ο Marco Simoncelli βρισκόταν στην 4η θέση και είχε πίσω του τον Alvaro Bautista, τον Colin Edwards και τον Valentino Rossi. Στην στροφή 11, στον 2ο γύρο του προτελευταίου αγώνα της χρονιάς, ο οδηγός της Honda RC212V έχασε τον έλεγχο του μπροστινού μέρους της μηχανής και χτυπήθηκε από τους διερχόμενους Colin Edwards και Valentino Rossi. Η σφοδρότητα της σύγκρουσης ήταν τόσο μεγάλη που ο Marco έχασε το κράνος του.

Ο άτυχος Simoncelli μεταφέρθηκε αναίσθητος στο ιατρικό κέντρο της πίστας και όλο το ιατρικό επιτελείο έπεσε πάνω του για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Η κατάσταση ήταν πολύ κρίσιμη και οι διοργανωτές ματαίωσαν οριστικά τον αγώνα καθώς όλο το ιατρικό προσωπικό βρισκόταν στο πλευρό του Ιταλού.

Το ιατρικό επιτελείο έδωσε μάχη για να τον κρατήσει στη ζωή, αλλά τελικά ο «Ψηλός Αφάνας» δεν τα κατάφερε. Δυστυχώς, υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους φίλους των μηχανοκίνητων σπορ.

Ο Marco Simoncelli γεννήθηκε στην Cattolica της Ιταλίας στις 20 Ιανουαρίου 1987 και ήταν ένας από τους σπουδαιότερους ανερχόμενους αστέρες του MotoGP. Σ’ αυτό τον τελευταίο αγώνα της ζωής του έκανε την εκκίνηση από την 5η θέση, ενώ παρόντες ήταν οι γονείς του, η μικρότερη αδερφή του και η σύντροφός του. Το τραγικό φινάλε της ζωής του μας στέρησε την σημαντική παρουσία του από τους γεμάτους θέαμα και αδρεναλίνη αγώνες του MotoGP.

Η αλήθεια είναι ότι προγραμμάτιζα σε ένα από τα επόμενα ταξίδια μου να επισκεφτώ μία από τις πίστες του MotoGP και να απολαύσω το μεγαλείο των αγώνων και των οδηγών, αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα άλλαξα γνώμη.

Ένα μεγάλο αντίο στον Marco Simoncelli... είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Θα τον θυμόμαστε για πάντα!

Δείτε παρακάτω το συγκλονιστικό βίντεο του δυστυχήματος:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου