Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Seat Leon Cupra R: πιο όμορφο και πιο άγριο από ποτέ!

Η Seat καταφέρνει να φτάσει στο κόκκινο τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της σπορ οδήγησης. Δύναμη και αγωνιστικό πνεύμα, σε συνδυασμό με σχεδίαση που κλέβει την παράσταση δίνουν το άψογο αποτέλεσμα του Leon Cupra R.

Το κορυφαίο μοντέλο στην ιστορία της Seat έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για όσους διψούν για καθαρόαιμες επιδόσεις. Ο αγωνιστικός χαρακτήρας του Cupra R προσφέρει «τροφή» κυρίως στην ψυχή, χωρίς να αφήνει όμως παραπονεμένα τα μάτια. Όπως και να θέλει να κινηθεί ο οδηγός, ήρεμα καθημερινά ή δαιμονισμένα γρήγορα, το Leon Cupra R προσαρμόζεται με χαρακτηριστική ευκολία στις ανάγκες του.

Το ισχυρό «Λιοντάρι» είναι όμορφο και παράλληλα διακριτικό. Το στιλάτο Cupra R τραβά τα βλέμματα στο δρόμο. Είναι ένα δυναμικό σχεδιαστικά αυτοκίνητο, η εικόνα του οποίου συνδυάζεται επιτυχημένα με το σπορ χαρακτήρα του. Το λογότυπο «R» που κοσμεί την μπροστινή γρίλια αλλά και την δεξιά γωνία της πόρτας του χώρου αποσκευών, το κάνουν να ξεχωρίζει. Μεταξύ άλλων, στο στυλ αλλά και στις επιδόσεις του, προσθέτουν πόντους και οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών Potenza που φορούν ελαστικά 235/35 και παρέχουν καλό κράτημα στις στροφές, αλλά και η ειδικά διαμορφωμένη ανάρτηση που προσφέρει μέγιστο έλεγχο και οδήγηση ακριβείας.

Στο εσωτερικό, η μαγεία συνεχίζεται με τα σπορ καθίσματα Alcántara Supersport, το νέο πίνακα οργάνων που διαθέτει επίσης το λογότυπο «R» και τα τρία πεντάλ με επένδυση αλουμινίου. Η τεχνολογία είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του και το αποδεικνύει με τους στάνταρ αισθητήρες φωτός, στάθμευσης και βροχής, το ράδιο CD με χειριστήρια στο τιμόνι και τα οκτώ ηχεία.

Αυτό που κρύβει μέσα του το ισχυρό Cupra R θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν ένα ηφαίστειο. Την πύρινη καρδιά του αποτελεί ένας δεκαεξαβάλβιδος 2.0 lt  TSI κινητήρας που αποδίδει 265 αφηνιασμένα άλογα και 350 Nm ροπής από τις 2.500 έως τις 5.000 στροφές το λεπτό. Σε συνδυασμό με το εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το Leon Cupra R επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα. Χάρη στον άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης ο δεκαεξαβάλβιδος κινητήρας προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία μεγάλων επιδόσεων και ομαλής οδήγησης.

Αρκετά καλές εντυπώσεις αφήνει και ο σπορ μπάσος ήχος της εξάτμισης που φτάνει στα αυτιά των επιβατών, ιδιαίτερα στις υψηλές στροφές, αφού χαμηλά το Leon Cupra R παρουσιάζεται ιδιαίτερα πολιτισμένο. Επιπλέον, ένα από τα πλεονεκτήματά του σε συνδυασμό με την δύναμη των ίππων του, είναι η χαμηλή κατανάλωση των 8,1 lt στα 100 χιλιόμετρα, πληρώντας τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών EU5.

Ο εξοπλισμός του Seat Leon Cupra R καλύπτει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού οδηγού. Διαθέτει κλιματισμό 2 ζωνών, δερμάτινο αγωνιστικό τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με λογότυπο Cupra R και ρυθμιζόμενο ύψος και βάθος, δερμάτινο λεβιέ ταχυτήτων με το γνωστό αγωνιστικό λογότυπο, απόλυτα σπορ καθίσματα με χαρακτηριστική ταπετσαρία και λογότυπο, κάθισμα οδηγού και συνοδηγού με ρυθμιζόμενο ύψος, αντιθαμβωτικό κεντρικό καθρέφτη, αποθηκευτικό χώρο κάτω από το κάθισμα του οδηγού, πεταλιέρα από αλουμίνιο, φωτιζόμενο ντουλαπάκι και χώρο αποσκευών, εμπρόσθια ηλεκτρικά παράθυρα μιας κίνησης με σύστημα αποφυγής εμποδίου, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, συνδυασμένη θύρα USB και AUX-In, Bluetooth, θερμαινόμενους ηλεκτρικούς εξωτερικούς καθρέφτες με ηλεκτρική αναδίπλωση, υπολογιστή ταξιδίου , δείκτη αλλαγής ταχύτητας, ηλεκτρικά πίσω παράθυρα και μπροστά φώτα με ρυθμιζόμενο ύψος από το εσωτερικό.

Βάλτε στο full screen το laptop ή τον υπολογιστή σας και απολαύστε το μεγαλείο του Seat Leon Cupra R στο παρακάτω βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου