Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Honda Civic Type R


Το Civic Type R έχει τις προδιαγραφές ενός απόλυτα sport αυτοκινήτου. Η μπροστινή χαμηλή γρίλια, οι επιθετικές γραμμές του και οι τονισμένες αψίδες στους τροχούς κάνουν ακόμη και τον πιο ανυποψίαστο οδηγό να καταλάβει τις δυνατότητές του στο δρόμο. Η εξωτερική σχεδίασή του, με τα χαρακτηριστικά τρίγωνα, μαρτυρεί πολλά ακόμη και για τις επιδόσεις του.

Εσωτερικά, το Honda Civic Type R είναι σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες του οδηγού. Διαθέτει ταμπλό δύο ζωνών, σχεδιασμένο έτσι ώστε να δίνει τις απαραίτητες οδηγίες χωρίς να αποσπά την προσοχή από το δρόμο. Τα άνετα bucket καθίσματα, το δερμάτινο τιμόνι, ο ειδικά σχεδιασμένος λεβιές ταχυτήτων που βρίσκεται πιο κοντά στην θέση του οδηγού, δίνουν την αίσθηση ενός εξαιρετικού αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Μηχανικά, το Type R κρύβει κάτω από το καπό του έναν 2.0lt i-VTEC δεκαεξαβάλβιδο, αλουμινένιο, υδρόψυκτο κινητήρα, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από την επιτυχία της Honda στις πίστες της Formula 1. Είναι ένας πολύστροφος κινητήρας που αποδίδει 201 ίππους στις 8.000 στροφές το λεπτό και τελική ταχύτητα τα 235 χιλιόμετρα την ώρα. Η απουσία υπερσυμπιεστή (turbo) εξασφαλίζει γρηγορότερη επιτάχυνση σε κάθε αλλαγή ταχύτητας και έτσι πραγματοποιεί το 0-100 σε 6,6 δευτερόλεπτα.

Η αναβαθμισμένη ανάρτηση τύπου MacPherson μπροστά και Torsion πίσω, εξασφαλίζουν εξαιρετικό κράτημα στον δρόμο σε συνδυασμό με τις 18άρες ζάντες αλουμινίου, τα χαμηλά ελαστικά και την υποστήριξη των ηλεκτρονικών VSA, ABS, EDB και BA.

Η τιμή  του ξεκινάει από τα 32.000€. Αν κέρδιζα τα χρήματα σε καμιά παρτίδα poker θα ήταν σίγουρα ένα από τα υποψήφια αυτοκίνητα που θα αγόραζα!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το εξαιρετικό και αγωνιστικό Honda Civic Type R:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου