Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Audi S3, ο μαύρος σίφουνας!

Ναι, αυτό το αυτοκίνητο θα ήθελα πολύ να το έχω! Από όπου και αν ξεκινήσω να περιγράφω το Audi S3, το βρίσκω απλά τέλειο. Είναι προσεγμένο όσο αφορά την σχεδίασή του και την ποιότητα των υλικών και καλά δοκιμασμένο στον δρόμο, όσο αφορά την αποδοτικότητα του FSI τεχνολογίας κινητήρα του αλλά και την οδική συμπεριφορά.

Ο 2λιτρος άμεσου ψεκασμού turbo (TFSI) κινητήρας των τεσσάρων κυλίνδρων ξεχωρίζει για την δύναμη και την αξιοπιστία του. Ο «μαύρος σίφουνας», όπως το αποκαλώ, αποδίδει 265 ίππους στις 6.000 στροφές το λεπτό και επιταχύνει από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 5,6 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ροπή φτάνει τα 350 Nm και παραμένει σταθερή από τις 2.500 μέχρι τις 5.000 στροφές το λεπτό. Η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο υπερσυμπιεστής λειτουργεί με max πίεση 1,2 bar, ενώ η μέση κατανάλωση, σύμφωνα με την Audi, είναι 8,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Με την νέας τεχνολογίας, Audi magnetic ride ανάρτηση, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τις βασικές ρυθμίσεις για πιο άνετη ή πιο sport οδήγηση. Η μόνιμη τετρακίνηση (Quattro)του Audi S3 προσφέρει καλύτερη πρόσφυση κατά την επιτάχυνση και μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω του εξαιρετικού κρατήματος στον δρόμο. Παράλληλα το σύστημα S tronic συνδυάζει τα sport χαρακτηριστικά ενός μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων με τα πλεονεκτήματα ενός αυτόματου.

Τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του S3 οι sport λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Τα sport bucket καθίσματα με επενδύσεις σε συνδυασμό δέρματος και υφάσματος, το δερμάτινο τιμόνι και ο λεβιές ταχυτήτων με έμβλημα «S», οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, η πίσω αεροτομή, τα αλουμινένια πεντάλ, οι δαγκάνες φρένων σε μαύρη απόχρωση με το έμβλημα «S», η χρωμιομένη μάσκα και η διπλή απόληξη εξάτμισης συνθέτουν ένα απόλυτα sport πακέτο. Όσο για την ποιότητα των υλικών στο εσωτερικό του, αδιαμφισβήτητα και εγγυημένα είναι  καλύτερη από πολλά άλλα αυτοκίνητα.

Στον πλούσιο εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνονται ESP, ABS, αερόσακος οδηγού-συνοδηγού, πλευρικοί αερόσακοι, αερόσακοι οροφής τύπου κουρτίνας, αυτόματος κλιματισμός, υπολογιστής ταξιδιού, σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, σύστημα συγκράτησης σε ανηφόρα ή κατηφόρα, τηλεχειρισμός ανοίγματος χώρου στάθμευσης, σύστημα πλοήγησης, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες, ράδιο-cd, αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, φώτα XENON και προβολείς ομίχλης. Η τιμή του Audi S3 2.0T FSI quattro S tronic ξεκινάει από τα 55.000€.

Ωστόσο, επειδή σαν οδηγός είμαι αρκετά νευρικός αλλά προσεκτικός φίλοι και γνωστοί μου λένε χαριετολογώντας: "Αν το αποκτήσεις καλού κακού απέκτησε πρώτα καμιά οικογενειακή κάρτα ασφάλισης", .... Ακούτε τώρα τι μου λένε\.
Όσοι δεν μπορείτε να το αποκτήσετε απολαύστε το στον υπολογιστή σας ή στο laptop σας στο παρακάτω βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου