Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Πώς Θα Επιλέξω Την Ιδανική Ασφάλεια Αυτοκινήτου;

Η ασφαλεια αυτοκινητου είναι κάτι το κομβικό για έναν οδηγό, καθώς η απουσία αυτής μπορεί να οδηγήσει σε μια πληθώρα νομικών προβλημάτων. Παρ’όλ’αυτά, το να επιλεχθεί η ιδανική για τις ανάγκες του κάθε οδηγού δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς συνήθως συνδυάζεται με αρκετές ερωτήσεις που έχει ο ίδιος ο οδηγός, όπως για πόσο καιρό θα ασφαλιστεί το αυτοκίνητο, τι βαθμό κάλυψης θα έχει τόσο το ίδιο το αυτοκίνητο όσο και ο οδηγός, το αν θα υπάρχει κάποιο κόστος που θα καλυφθεί όσον αφορά πιθανές ζημιές που θα υποστεί το όχημα, και πολλές άλλες.

Για λόγους υπενθύμισης, και σε μια προσπάθεια του να απαντηθούν οι ερωτήσεις αυτές, παρακάτω αναφέρονται τα τρία επίπεδα που παρέχει η ασφαλεια αυτοκινητου:

Το πρώτο επίπεδο, το οποίο όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι υποχρεωτικό δια νόμου, σχετίζεται με την ασφάλιση ως προς τρίτους, μέσω της οποίας οποιαδήποτε βλάβη προκληθεί από εσάς, υλική ή σωματική, καλύπτεται από τον πάροχο της ασφάλισης προς τα άτομα που υφίστανται τη σωματική βλάβη ή υλική ζημιά. Να θυμάστε ότι αυτός ο τύπος ασφάλισης δεν καλύπτει εσάς.

Το δεύτερο επίπεδο ασφάλισης αφορά την ασφάλιση έναντι κλοπής και την ασφάλεια πυρός, παρέχοντας έτσι ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση που το αυτοκίνητο κλαπεί ή υποστεί ζημιές από κάποια φωτιά.

Τέλος, το τρίτο επίπεδο ονομάζεται πλήρης ή μικτή ασφάλιση και σε αυτό καλύπτονται όλες οι ζημιές που προκαλούνται από σύγκρουση στην οποία έχετε εμπλακεί, είτε την έχετε προξενήσει εσείς είτε όχι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου