Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Η Ιστορία Του Schweppes Με Μια Ματιά

schweppes logo
Ο Joseph Priestley ήταν ένας κληρικός από την Αγγλία με ιδιαίτερη κλήση στις επιστήμες. Ο Priestley πειραματίστηκε και κατόρθωσε να εγκλωβίσει το ανθρακικό, με τη χρήση του διοξειδίου του άνθρακα, στο νερό, μια καινοτομία που αργότερα θα οδηγήσει έναν άλλο ερασιτέχνη επιστήμονα να δημιουργήσει το μοναδικό schweppes mojito

Ενώ ο Priestley έμεινε στην θεωρία της εφεύρεσης του ο Ελβετός ωρολογοποιός Schweppes την πήγε ένα βήμα παραπέρα. Το 1767 άρχισε να πειραματίζεται με τα μεταλλικά και ανθρακούχα νερά και 3-4 χρόνια μετά παρουσίασε το καινοτόμο “φαρμακευτικό νερό” με ανθρακικό. 

schweppes mojito
Ο Schweppes εγκατέλειψε το βασικό του επάγγελμα και αφοσιώθηκε εξ ολοκλήρου με την ευρεσιτεχνία του δίνοντας αρχικά το φαρμακευτικό νερό δωρεάν σε γιατρούς με την προϋπόθεση να το προμηθεύουν στους φτωχούς ασθενείς τους. Καθώς η ζήτηση άρχισε να αυξάνεται και πολλοί ζητούσαν πλέον να προμηθευτούν το προϊόν έναντι χρηματικού ποσού ο Jacob Schweppes ιδρύει την πρώτη παγκόσμια βιομηχανία αναψυκτικών!

Η καλή πίστη όμως που έδειξε ο Schweppes στους συνεργάτες του δεν του βγήκε σε καλό καθώς ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκε προκειμένου να του εξελίξει το μηχάνημα παραγωγής του schweppes mojito σαμποτάρισε το εγχείρημα προς δικό του όφελος. Έτσι η πατέντα αντιγράφηκε και ο Schweppes απέκτησε ανταγωνιστή. 

 Προκειμένου ο Schweppes να εξασφαλίσει την μελλοντική βιωσιμότητα της εταιρείας του προσέγγισε τον Nicolas Paul, τον “ανταγωνιστή” και τον έπεισε να συνεταιριστούν. Με ένα κοινό στόχο πλέον οι Schweppes και Paul αποφάσισαν να επεκταθούν στην Αγγλία όπου το schweppes mojito είχε ήδη καθιερωθεί να πωλείται σε πολλά φαρμακεία.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου