Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Τι Πρέπει Να Ξέρεις Πριν Κάνεις Online Ασφάλεια Μηχανής

Πριν κάνετε μια online ασφαλεια μηχανησ καλό θα ήταν να κάνετε μια online έρευνα για το ποιες καλύψεις παρέχονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες. Δυστυχώς όσον αφορά στην ασφάλεια μηχανής οι καλύψεις δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλο εύρος όπως αντίστοιχα οι ασφάλειες αυτοκινήτων. 

Τα πακέτα των εταιρειών προσφέρουν συνήθως καλύψεις για αστική ευθύνη έναντι τρίτων, οδική βοήθεια, νομική προστασία από ανασφάλιστο όχημα και φυσικά αποζημίωση για μερική ή ολική κλοπή. Θα πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε online ασφαλεια μηχανησ  ότι όπως και στην περίπτωση των αυτοκινήτων έτσι και στις μοτοσυκλέτες η βασική ασφάλεια είναι υποχρεωτική από το νόμο. 

Το κόστος της ασφάλειας μηχανής είναι αρκετά πιο μικρό από οποιοδήποτε άλλο όχημα, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορούν να το επηρεάσουν. Η ηλικία του οδηγού, ο αριθμός των ατυχημάτων που ενδεχομένως έχει προκαλέσει στο παρελθόν (ιστορικό), το είδος της μοτοσυκλέτας, η τοποθεσία διαμονής (τα ασφάλιστρα είναι πιο υψηλά στις μεγαλουπόλεις). 

Πολύ σημαντική πληροφορία που πρέπει να ξέρετε πριν κάνετε online ασφαλεια μηχανησ είναι η κάλυψη για έξτρα αξεσουάρ. Εάν έχετε επενδύσει σε έξτρα αξεσουάρ για τη βελτίωση της εμφάνισης και απόδοσης της μοτοσυκλέτας σας θα πρέπει να τα ασφαλίσετε ξεχωριστά. Σε άλλη περίπτωση σε περίπτωση ζημιάς από ατύχημα η εταιρεία θα σας καλύψει μόνο για τη βασική έκδοση της μοτοσυκλέτας και όχι όλα τα υπόλοιπα extra. 

Τέλος, και πολύ σημαντικό δεδομένων των στατιστικών είναι στην online ασφαλεια μηχανησ να συμπεριλάβετε κάλυψη για ολική ασφάλεια κλοπής. Βέβαια αυτή η κάλυψη δεν είναι για όλα τα μοντέλα αλλά αν ανήκετε σε αυτούς που έχετε επενδύσει μια μικρή περιουσία για μηχανή καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε. Οι καιροί έχουν γίνει πολύ άγριοι και τα περιστατικά κλοπής έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου