Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Opel Astra OPC, φιλοσοφία υψηλών επιδόσεων!


Τις τελευταίες μέρες πηγαίνοντας για την δουλειά και συγκεκριμένα στην εθνική οδό, στο ρεύμα προς Λαμία με «φλερτάρει» ένα μικρό αλλά ατίθασο Opel Astra OPC. Σε σημείο που μου προκάλεσε έντονα το ενδιαφέρον έτσι ώστε να καθίσω να γράψω λίγα λόγια για αυτό.

Τα μοντέλα της Opel τα κατατάσσουμε κυρίως στην κατηγορία των επιβατικών αυτοκινήτων μεσαίων επιδόσεων, με εξαίρεση την σειρά Opel Performance Center της γνωστής εταιρείας. Υψηλές επιδόσεις, άριστη ποιότητα και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά σχεδίασης είναι ορισμένες από τις βασικές ιδέες της φιλοσοφίας OPC.

Τα κύρια εξωτερικά χαρακτηριστικά της γενιάς Astra OPC είναι η δυναμική εμφάνιση και το ελκυστικό παρουσιαστικό, τα οποία καθιστούν το αυτοκίνητο άκρως ανταγωνιστικό. Η επιθετική σπορ εμφάνιση συναρπάζει και εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Στο εμπρός τμήμα, τα φώτα και οι έντονες γραμμές στα άκρα του καπό δίνουν στο αυτοκίνητο έναν επιπλέον δυναμισμό. Πίσω, ξεχωρίζει η έντονη κλίση της κολώνας της οροφής, η οποία προσδίδει στο Astra OPC, και ειδικά στις 3θυρες εκδόσεις του, μια πιο κουπέ αίσθηση. Την αγωνιστική εμφάνιση συμπληρώνουν η πίσω αεροτομή, οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου και οι προφυλακτήρες που διαθέτουν αεραγωγούς στις άκρες τους.

Εσωτερικά διακρίνεται από την ποιότητα των υλικών και την σπορ άνεση. Διαθέτει sport δερμάτινο τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, ειδικά φωτιζόμενα όργανα ελέγχου OPC με κόκκινους δείκτες, δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων και bucket καθίσματα Recaro.

Το Opel Performance Center (OPC), που είναι υπεύθυνο για τα σπορ μοντέλα της Opel από το 1999, είναι βασικός συντελεστής στο προφίλ αξιών της μάρκας. Ενσαρκώνει το πάθος για υψηλή αισθητική, κορυφαία τεχνολογία, δυνατές επιδόσεις και εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Ο high-tech turbo δίλιτρος κινητήρας του δυναμικού 5θυρου μοντέλου με άμεσο ψεκασμό βενζίνης, αποδίδει περίπου 240 ίππους που προσφέρουν συναρπαστική οδήγηση και προσωπική ικανοποίηση. Βέβαια, αναμένουμε με ανυπομονησία το νέο μοντέλο που θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2012 και υπολογίζεται να φτάνει τους 280+ ίππους.

Θαυμάστε στο παρακάτω βίντεο το Opel Astra OPC:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου