Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Saab 9-5 Aero Turbo XWD


Τα Saab είναι αυτοκίνητα που δεν τα συναντάει κανείς εύκολα στο δρόμο. Όταν τα συναντήσει όμως σίγουρα θα τους δώσει την σημασία που τους αναλογεί.

Το Saab 9-5 Aero Turbo XWD είναι το τελευταίο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας που ακουμπάει σχεδιαστικά στα πρωτότυπα μοντέλα ενώ παραπέμπει και στο κλασικό 900. Η ροπή του δίλιτρου turbo τονίζει την προσωπικότητα του και το βοηθά να καθιερωθεί στην κατηγορία των πολυτελών αλλά και παράλληλα γρήγορων sedan.

Ο αλουμινένιος δίλιτρος κινητήρας άμεσου ψεκασμού αποδίδει 220 ίππους με την βοήθεια του turbo. Η ροπή φτάνει τα 35,6 kgm στις 2500 rpm. Η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου εξατάχυτου κιβωτίου. Η πρόσφυση στο δρόμο είναι απίστευτη και αυτό οφείλεται και στις 18 ιντσών ζάντες. Το Aero 2T κάνει τα 0-100 σε 8,9 δευτερόλεπτα.

Οι προσεγμένες αναρτήσεις έχουν δώσει στο μοντέλο κορυφαία οδική συμπεριφορά. Σε σχέση με την ογκώδη εμφάνισή του, οι αντιδράσεις του στο δρόμο είναι άμεσες. Η τετρακίνηση τεχνολογίας Haldex εξασφαλίζει ελκτική πρόσφυση.

Το πολυτελέστατο εσωτερικό του χαρακτηρίζεται από μια διχρωμία που του δίνει μια άλλη φινέτσα σε συνδυασμό με τα δερμάτινα καθίσματα. Κάποια επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού όπως το πλήρες head-up display με ταυτόχρονη απεικόνιση ταχύτητας, στροφών κινητήρα, σχέσης κιβωτίου και ενδείξεων του park assist συνθέτουν μια πιο high tech εικόνα. Οι σχεδιαστικές πινελιές Aero τονώνουν την αυτοπεποίθηση του 9-5.

Με τιμή €52.950 το 9 5 κερδίζει σε τεχνολογία που τονίζει την προσωπικότητά του, χάνει όμως το πλεονέκτημα τιμής από τον καθιερωμένο γερμανικό ανταγωνισμό. Και συνήθως, οι πελάτες της κατηγορίας εκτιμούν περισσότερο ένα πολυτελές ποιοτικό εσωτερικό από το εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης της Saab.

Παρακολουθείστε στον υπολογιστή σας ένα βίντεο με το Saab 9-5 Aero Turbo XWD:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου