Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Subaru Impreza WRX STI


Είναι το αυτοκίνητο που έκανε μόδα το blue racing χρώμα. Το ξεχωρίζουμε συνήθως από το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα του σε συνδυασμό με τις χρυσές ζάντες. Το αστέρι που φέρει πολλά αστέρια στο σήμα του είναι το Subaru Impreza WRX STI.

Το νέο μοντέλο της Ιαπωνικής εταιρείας αποτελεί καρπό της εμπλοκής της φίρμας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι και είναι διαθέσιμο τόσο σε sedan όσο και σε hatchback έκδοση. Αεροδυναμική σχεδίαση, κορυφαία απόδοση του κινητήρα, το πιο άκαμπτο πλαίσιο που σχεδιάστηκε ποτέ, το απόλυτο κράτημα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το αγωνιστικό DNA του Impreza WRX STI.

Ανοίγοντας την πόρτα του Subaru καταλαβαίνεις αμέσως ότι πρόκειται να επιβιβαστείς σε ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Τα bucket καθίσματα, το δερμάτινο STI τιμόνι, τα μεγάλης φωτεινότητας όργανα σου φτιάχνουν την αγωνιστική σου διάθεση ακόμη περισσότερο. Τα περισσότερα χρήσιμα όργανα, όπως η οθόνη πληροφόρησης, η οθόνη του συστήματος πλοήγησης και τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος είναι τοποθετημένα στην μπροστινή κονσόλα, για άνεση και αυξημένη εργονομία.

Η εξωτερική εμφάνιση του Subaru Impreza είναι πλέον χαρακτηριστική και άμεσα αναγνωρίσιμη. Η μεγάλη αεροτομή, το καπό που βοηθά στην ψύξη του turbo, τα φουσκωμένα φτερά, η μεταλλική μάσκα, οι 18άρες ζάντες, οι διπλές εξατμίσεις, είναι στοιχεία που δίνουν έμφαση στα σπορ γονίδια του αυτοκινήτου.

Αυτό που πραγματικά όμως σε κάνει να νιώσεις την αγωνιστική οδήγηση, είναι η εκπληκτική απόδοση των 300 ίππων που προσφέρει ο μπόξερ κινητήρας των 2,5 λίτρων. Με τελική ταχύτητα 250 χιλιόμετρα την ώρα και επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα σε 5,2 δευτερόλεπτα το Impreza βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου 6τάχυτου κιβωτίου. Μια σειρά από εξελιγμένα συστήματα ελέγχου, προσθέτουν στον εξελιγμένο κινητήρα και τις αναρτήσεις καλύτερες επιδόσεις.

Για εκείνους τους οδηγούς που αναζητούν την ταχύτητα και τις υψηλές επιδόσεις ενός αυτοκινήτου κατάλληλο για αγώνες, σε συνδυασμό με την ασφάλεια και την άνεση ενός αυτοκινήτου που προορίζεται για ταξίδια, τότε το Subaru Impreza WRX STI θα ικανοποιήσει σίγουρα τις απαιτήσεις τους.

Απολαύστε στο παρακάτω βίντεο ένα από  τα αγαπημένα μου αυτοκίνητα, το Subaru Impreza WRX STI:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου